Nieuws

Het laatste nieuws

nieuwbouw

21 juli 2022

Woningbouw op drie locaties in Burgh-Haamstede

De gemeente en Zeeuwland hebben de laatste maanden overleg gevoerd. Daaruit is voortgekomen dat Zeeuwland op 3 locaties in Burgh-Haamstede 21 levensloopbestendige huurwoningen mag bouwen.
Torenweg

20 juli 2022

Herinrichting Torenweg, bijeenkomst 19 juli

Afgelopen dinsdag (19 juli) heeft de gemeente in samenwerking met DNWG en Juust, onder bloedhete omstandigheden, een bijeenkomst georganiseerd in het kader van de herinrichting van een deel van de Torenweg. Met circa 40 aanwezigen was er sprake van een goede opkomst.
Nieuwsbrief

20 juli 2022

Nieuwsbrief uitvoering Dorpsvisie Burgh-Haamstede 1e deel 2022

Deze week laten we huis aan huis de nieuwsbrief uitvoering Dorpsvisie Burgh-Haamstede bezorgen.
beeld van video

20 juli 2022

Burgh-Haamstede test mobiliteitshub als openbaar vervoer systeem voor de toekomst

Zeeland ontwikkelt een nieuw mobiliteitssysteem. Het nieuwe systeem zet in op minder haltes, snellere buslijnen en goed voor- en natransport van en naar centrale haltes. Provincie en gemeenten zoeken samen naar maatwerk. Schouwen-Duiveland denkt hier graag in mee. Het plan uit de dorpsvisie om de dorpsas in Burgh-Haamstede naar een verblijfsgebied om te vormen, is de aanleiding met elkaar na te denken over het toekomstig openbaar vervoer in het dorp voor inwoners en bezoekers. De samenwerkende partijen gaan daarom een mobiliteitshub testen. Uitgangspunt is dat het openbaar vervoer niveau hetzelfde blijft, zodat iedereen gemakkelijk van deur tot deur kan reizen. De vorm verandert wel.
Kloosterweg - Badweg

14 juli 2022

Inmeting in kader van project Optimalisatie verkeersveiligheid Kloosterweg

In de periode van eind juli tot eind augustus 2022 worden er door het bedrijf Invar Survey ‘inmetingen’ gedaan van objecten (waaronder bomen) op en langs de Kloosterweg.
Kruising Vertonsweg - Kloosterweg

12 juli 2022

Kleine aanpassingen kruising Kloosterweg/Vertonsweg

Aannemer M.J. Oomen zal op verzoek van de gemeente op korte termijn enkele kleine aanpassingen doen aan de kruising Kloosterweg/Vertonsweg.