Presentatie schetsontwerpen Kop van Haamstede

24 april 2024

Op 19 maart hebben medewerkers van de gemeente en de vertegenwoordigers van Market Plaza Burgh-Haamstede de schetsontwerpen voor herontwikkeling Kop van Haamstede gepresenteerd.
Impressie ontwikkeling Kriekenmeet

Circa 60 inwoners waren aanwezig tijdens de presentatie en konden kennisnemen van de schetsontwerpen voor de beoogde locatie van Market Plaza (Albert Heijn, Etos en Gall&Gall), de benodigde parkeerruimte voor zowel Market Plaza als parkeren voor bewoners/bezoekers en de beoogde inrichting van de omliggende openbare ruimte (groen, wandel- en fietspaden, verblijfsruimte et cetera). Het gaat met nadruk om schetsontwerpen, aangezien het de eerste tekeningen van de beoogde nieuwe situatie betreft en een nadere uitwerking pas volgt als de gemeenteraad medio 2024 kan instemmen met de hoofdlijnen van het plan.

Om iedereen de gelegenheid te geven om de presentatie (nogmaals) te bekijken, hebben wij besloten deze openbaar te maken via onderstaande knop.

Presentatie schetsontwerp

Let op: de datum van 30 januari 2024 is de datum waarop de presentatie is opgesteld voor alle doelgroepen.

Er volgt nog een verslag van de bijeenkomst van 19 maart via deze site, met daarin vragen en opmerkingen van de aanwezige burgers/ondernemers. Eind februari hebben we ook al eenzelfde presentatie georganiseerd voor direct omwonenden en deelnemers van een eerdere werkgroep. Dat verslag kunt u alvast wel hier raadplegen.

De komende maanden gaan we aan de slag met de nadere uitwerking van het plan, waarbij waar mogelijk input van bewoners en ondernemers wordt betrokken, voor zover dat in deze fase van de planvorming mogelijk is. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad na de zomer een besluit neemt over het vervolg van het project.