Zeeuwse Kerstfair in Burgh-Haamstede

11 april 2024

Op 15 en 16 december 2023 vond de eerste Zeeuwse Kerstfair plaats in Burgh-Haamstede. Dit evenement werd georganiseerd door de kernenmanager Burgh-Haamstede samen met een aantal enthousiaste inwoners.
Kerstman achter tafel met oliebollen

Nadat op vrijdagmiddag de versiering voor de boom door de jeugd van Burgh-Haamstede was gemaakt, werd de Kerstman ingehaald. Vanaf woonzorg complex ‘De Duinen’ reed de Kerstman via Haamstede terug naar de Kerk van Burgh, waar hij door de beide burgemeesters werd onthaald. Na het versieren van de kerstboom vond in de kerk de ondernemersborrel plaats.

Burgemeester en kinderburgemeester samen met de kerstman voor de ingang van de kerk

Op zaterdag werd de markt vervolgd. Meer dan 20 kramen waren bezet door ondernemers van Schouwen-Duiveland. Ook waren er verschillende evenementen zoals ‘Heel Burgh bakt’ en oudhollandse spelletjes. De hele dag was er muzikale omlijsting. Bovendien was er voldoende te eten en drinken. De reacties van zowel ondernemers als bezoekers aan het einde van de dag waren enthousiast en dus genoeg redenen om het evenement voor 2024 weer op de kalender te zetten. 

Overigens vond de sponsoring plaats via de BIZ en een aantal ondernemers uit de omgeving. Ook de gemeente had inbreng door haar medewerking op het gebied van vergunningen en een financiële bijdrage aan de muzikale omlijsting via tussenkomst van het Cultuurplatform Burgh-Haamstede.