Onderzoek naar proef nieuwe opstaplocaties openbaar vervoer in Burgh-Haamstede

13 juli 2024

Opstappen op de bus doe je vanaf 8 januari 2023 op twee andere locaties in Burgh-Haamstede. De bus rijdt dan niet meer over de doorgaande weg in het dorp langs 10 bushaltes. Je stapt op de bus vanaf de hub op de Kriekemeet of bij de in- en uitstaplocatie Westenschouwen Dorp aan de Kraaijensteinweg. De proef begint op 8 januari 2023 en eindigt op 30 september 2023.

In opdracht van gemeente Schouwen-Duiveland, Provincie Zeeland en Connexxion voert onderzoeksbureau I&O Research B.V. een onderzoek uit onder inwoners, ondernemers en bezoekers van Burgh-Haamstede en reizigers van Connexxion naar het wijzigen van het vervoerssysteem. We willen graag van u horen wat er goed gaat en wat anders kan.
In de periode van november 2022 tot september 2023 zijn er verschillende momenten waarop inwoners, ondernemers, bezoekers en/of reizigers naar hun mening wordt gevraagd. Het eerste onderzoek vindt plaats tussen 22 november 2022 en 3 december 2022 december. Medewerkers van I&O Research nemen in het dorp, maar ook onder reizigers in de bus, enquêtes af. 

Meedoen aan het onderzoek?

Bent u inwoner, ondernemer, bezoeker of reiziger? Wilt u online aan het onderzoek meedoen? Gaat u dan naar www.startvragenlijst.nl/mobiliteithubs. Invullen kan tot 11 december. 

Vragen?

Hebt u vragen over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Schouwen-Duiveland, telefoonnummer 0111 452 000. Wilt u meer informatie over de vragenlijst? Neem dan contact op met
de helpdesk van I&O Research:

  • Bel met 0800-0191 (gratis) 
  • Mail naar helpdesk@ioresearch.nl 
  • Stuur een bericht via WhatsApp naar 06-86826208

Wat gebeurt er met de resultaten?

Met de uitkomsten van dit onderzoek brengen wij in beeld wat de ervaring van inwoners, bezoekers en reizigers zijn met de in- en uitstaplocatie Westenschouwen Dorp en de hub bij de Kriekemeet en wat voor invloed het vervangen van de bushaltes heeft op de leefbaarheid in Burgh-Haamstede. Uw mening helpt ons om te bouwen aan een toekomstbestendig OV-netwerk in uw dorp.