Onderzoek naar OV-Vervoer Burgh-Haamstede gestart

19 september 2023

In totaal namen 216 personen deel aan de 0-meting dat onderzoeksbureau I&O research uitvoerde in opdracht van de gemeente Schouwen-Duiveland, Provincie Zeeland en Connexxion. Het bedrijf onderzocht eind 2022 het openbaar vervoer in en rond Burgh-Haamstede. Het doel van deze eerste meting was om te achterhalen hoe inwoners en reizigers het openbaar vervoer ervaren zonder de mobiliteitshub aan de Kriekemeet en de in- en uitstaplocatie in Westenschouwen.

Om een goede respons te halen, deelden veldwerkers van I&O research kaartjes met een persoonlijke QR-code en link naar de vragenlijst uit aan de omwonenden van de dorpsas en aan busreizigers in Burgh-Haamstede. Daarnaast heeft de gemeente Schouwen-Duiveland via de eigen kanalen de link naar de vragenlijst gedeeld.

De gemeente, provincie en Connexxion vinden het belangrijk tijdens de pilotperiode onderzoek te doen onder inwoners en reizigers naar de ervaring met de hub. Er vinden daarom tot en met oktober 2023 verschillende meetmomenten plaats. In april 2023 worden reizigers opnieuw ondervraagd. I&O research onderzoekt dan, wat de ervaringen van reizigers en bewoners aan de dorpsas zijn met het verdwijnen van de haltes op de dorpsas en de nieuw opstalocaties om op de bus te stappen. De onderzoekresultaten uit de metingen gebruiken de betrokken organisaties om van de pilot (1 oktober 2023) een goede evaluatie te kunnen doen.