Nadere informatie ecologisch onderzoek Torenweg en omgeving

13 juli 2024

Onlangs hebben wij aan Regeling Ecologie en Landschap opdracht verstrekt voor het uitvoeren van een ecologisch (veld)onderzoek in de omgeving van de Torenweg, ten behoeve van de aanpassing van de onder- en bovengrondse infrastructuur.

Dat onderzoek is inmiddels in volle gang en graag vragen wij uw aandacht voor enkele specifieke verzoeken van de ecoloog. 

Tegel met tekst reptielenonderzoek.

Vorige week heeft de ecoloog zogenaamde reptielentegels (zie hieronder) neergelegd in het plangebied, ofwel simpele tapijttegels met informatie erop. Deze ‘tegels’ zijn van groot belang voor het slagen van het onderzoek. Wij beseffen dat het gras onder deze tegels geel kan worden, maar het belang van het ecologisch onderzoek staat voorop. Kortom, wij verzoeken een ieder de tegels te laten liggen. Wij zullen de gemeentelijke onderhoudsdienst vragen om bij voorkeur niet te maaien in de Torenweg en Klaproosweg, dan wel de tegels even op te pakken en direct weer terug te plaatsen. Half augustus worden deze tegels weer verwijderd.

Verder zijn er de komende periode (tot medio september) ook diverse ‘sessies’ rondom de vleermuis gepland, waarbij onderzoekers het plangebied in de nachtelijke uren bezoeken.