Inloopbijeenkomst herinrichting centrum Haamstede

30 augustus 2024

Op 10 september 2023 organiseren we een inloopavond in het kader van de start werkzaamheden herinrichting centrum Haamstede. Direct omwonenden en betrokken ondernemers ontvangen hierover een brief van de gemeente.

In september 2023 heeft de gemeenteraad het definitieve ontwerp voor de herinrichting centrum Haamstede vastgesteld. Op basis daarvan hebben wij samen met Aannemingsbedrijf van Gelder een uitvoeringsontwerp opgesteld. Graag willen wij belangstellenden informeren over het uitvoeringsontwerp en de planning van de werkzaamheden in het centrumgebied van Haamstede. 

De inloopbijeenkomst vindt plaats op 10 september 2024 dorpshuis de Schutse. We starten om 19.00 uur en eindigen om 20.30 uur. U kunt binnenlopen op het moment dat u dat wenst. Medewerkers van onze gemeente en Aannemingsbedrijf Van Gelder kunnen uw vragen over het uitvoeringsontwerp en de planning beantwoorden. Er is ook een medewerker van Aannemingsbedrijf de Voogd aanwezig om uitleg te geven over werkzaamheden aan kabels en leidingen. Het is niet nodig u van tevoren aan te melden voor deze sessie.

Het uitvoeringsontwerp is een verdere uitwerking van het definitief ontwerp en bevat veel meer details over onder meer de soort bestrating, inrichtingselementen en hoogtes. U heeft tijdens de inloopbijeenkomst de gelegenheid om ons nog laatste op - en aanmerkingen mee te geven en zo nodig passen we het uitvoeringontwerp op punten nog aan.

De werkzaamheden in het centrumgebied starten eind september 2024 en worden grotendeels voor Pasen 2025 afgerond. Wij beseffen dat dit een lange periode is, maar de omvang van het plangebied is fors. Om de bereikbaarheid van woningen en bedrijven zo goed mogelijk te kunnen regelen en hinder zoveel mogelijk te voorkomen, werken we in verschillende fases. Enige hinder gedurende de uitvoering van de werkzaamheden kunnen we niet voorkomen. Wij rekenen op uw begrip.