Herinrichting centrum Haamstede

Op 28 september 2023 heeft de gemeenteraad het definitieve ontwerp voor de herinrichting van het centrum van Haamstede vastgesteld. Het centrum wordt groener, met meer ruimte voor fietsen en wandelen, gezellige terrassen en een mooi waterelement.

De raad heeft zelfs besloten de kwaliteit van het plan nog verder te verbeteren door in delen van het centrum natuursteen te gebruiken en daarvoor extra geld vrij te maken. Het ontwerp wordt hierop aangepast, nog dit jaar afgerond en op de website van de dorpsvisie gezet. Vervolgens gaat Aannemingsbedrijf van Gelder in het eerste kwartaal van 2024 het ontwerp tot in detail uitwerken. 

Ontwerp Kern Haamstede - artist impression van de Noordstraat

Na herinrichting van het centrumgebied worden de Noordstraat en de Ring (na de herinrichting) tussen 1 april en 1 november afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. In de winterperiode is de Noordstraat in één richting open. Ook verdwijnen de parkeerplaatsen in het centrum. Inwoners van deze straten kunnen met een vergunning parkeren in de directe omgeving. We zorgen dat het mogelijk blijft om dicht bij het centrum te parkeren. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met mensen die slecht ter been zijn. In de zomer van 2024 wordt het parkeerterrein achter de brandweerkazerne op de Kriekemeet uitgebreid met 74 nieuwe parkeerplaatsen. De verkeersmaatregelen voor de Noordstraat en Ring maken we snel bekend. Dit doen we via de website van de dorpsvisie en in onze gemeenterubriek in de WereldRegio. Hierin staat ook hoe u kunt reageren op het besluit.

We hopen in oktober 2024 te starten met de werkzaamheden en in het voorjaar van 2025 klaar te zijn. Net op tijd voor de start van het toeristenseizoen.